Sistemi za pomoć u vožnji i sigurnosne tehnologije

Tehnologija koja svaku vožnju čini povezanijom i jednostavnijom i po potrebi priskače u pomoć.

Uživajte u vožnji uz ProPILOT Assist s navigacijom Navi-link

ProPILOT Assist s navigacijom Navi-Link ⁽¹⁾⁽²⁾

Nissan QQ ProPILOT Assist 2D ilustracija

Sada možete da vozite bezbrižnije i opuštenije. ProPILOT Assist⁽²⁾ s navigacijom Navi-link održava zadani razmak od vozila ispred, a vas u sredini trake. Sistem se oslanja na karte koje osigurava TomTom® kako bi prepoznao krivine, raskrsnice, izlaze sa puta i kružne tokove i vožnju učinio uglađenom. Osim toga prilagođava vašu brzinu u skladu sa ograničenjima.

(1) Ne treba se oslanjati samo na funkcije koje pojednostavljuju vožnju. Neke funkcije neće raditi u svim uslovima i okolnostima. Moraju se poštovati ograničenja brzine i druga ograničenja. Za opšte uslove korišćenja Nissan tehnologija kontaktirajte Nissan distributera.

(2) ProPILOT Assist je dostupan samo u određenim verzijama i samo u verzijama sa automatskim menjačem. Funkcija ProPILOT Assist je napredna tehnologija pomoći u vožnji, ali ne može sprečiti sudar. ProPILOT Assist je namenjen samo za vožnju autoputem (odvojen pregradama) uz stalnu pažnju i učešće vozača.

Navi-Link podržava funkciju prepoznavanja saobraćajnih znakova. Međutim, rad funkcije može biti ograničen pod određenim uslovima. Vozač je dužan da se pridržava saobraćajnih znakova i pridržava se saobraćajnih propisa.

Vozač je odgovoran da ostane pažljiv, vozi bezbedno i stalno održava kontrolu nad vozilom. Za više informacija pogledajte Priručnik za vozača.

(3) Head-up displej je zgodna funkcija koja prikazuje najvažnije informacije na vetrobranskom staklu kako bi uvek pažljivo pratio put ispred sebe.

(4) U zavisnosti od verzije, funkcije su dostupne standardno ili uz doplatu.

(5) Sistem neće prepoznati manje objekte ispod branika i možda neće prepoznati objekte preblizu branika ili one na zemlji.

Slike na internet stranici www.nissan.akkompresor.rs su simbolične i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internet stranici i u dokumentima su privremeni i podložni promeni. Zadržavamo pravo na greške u tekstu. Zbog posledica globalne nestašice poluprovodnika neki elementi opreme prikazani na internet stranici, kao i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutnim uslovima je teško predvideti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluprovodnika u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Obratite nam se za detaljnije informacije  u našem centru.